laziness defined dogKrenuo sam do parkinga ispred kafica u koji idem često kada pišem mailove i članke i parking je bio prilično pun, a pored mog auta parkiran lik sa upaljenim autom.

Skontam da čeka slobodno mjesto i stanem pored auta, ubacim laptop u gepek i uzmem telefon da obavim neke pozive koje trebam, ne žureći nigdje. Tako obavljam poziv za pozivom, nekih 10tak minuta a on i dalje sjedi u upaljenom autu.

Da ne mislite da sam zao, parking mjesta je bilo nekoliko, čitavih SEDAM METARA DALJE.

Nakon 10 minuta sjedam u auto i krećem i gledam u retrovizor kako se instant parkira na to mjesto i izlazi iz auta…

Čekao 10 minuta zbog 7 metara!

Da li je moguće da je do te mjere došlo? Nije ovo prvi primjer, vjerovatno ste i Vi primjetili u nekoliko navrata sličnu situaciju.

Sve više ima smisla da raste broj osoba sa prekomjernom težinom i mogu Vam reći da smo na odličnom nivou, s obzirom na navike.

Još malo i kretanje će nam se svesti na premještanje iz jedne stolice u drugu.

S druge strane imate treninge koji su tu da kontriraju svoj toj neaktivnosti i zato je bitno da su bar tih par sati sedmično redovni. Dakle ako ste odlučili da vježbate 3x sedmično, neka to bude konstanta i da ne preskačete treninge, eventualno možete ići na 4, pa makar dodavali kućne opcije vježbanja.

Najbolje rezultate prave oni koji su REDOVNI u bilo kakvom treningu, jer to je ključ stvaranja navike i trajnih rezultata.

Vaš trener,

Džemo

Podijeli ako ti se sviđa