fat-loss-diet-plan-1U moru dijeta koje se pojavljuju i izmišljaju svakodnevno, da bi izgledalo da se vrše nova istraživanja u sferi fitnesa i mršanja, do sada bi trebali znati da funkcioniše samo ono što Vam stvori nove navike kako bi mogli zadržati rezultate.

Ako odlučite da želite smršati i napraviti rezultat, onda trebate znati koji je najbolji metod za ostvarivanje rezultata.

Riječ je o blitzkrieg ratu protiv masti

Ako niste do sada čuli za ovu riječ, radi se o metodi ratovanja prvo korištenoj u II svjetskom ratu kada napadnete svim silama u kratko vrijeme bez ikakve naznake i zauzmete veliku teritoriju, prije nego protivnik shvati šta se dešava.

Tako isto treba napasti na mast. Mobilizacija svih resursa i BOOM.

Prije par dana sam razgovarao sa klijentom i htio je da počne vježbati i to u kombinaciji nekada 1 nekada 2 puta sedmično i možda 1-2 puta sedmično u kućnoj varijanti. Naravno, kao i svi želio je da postigne rezultat što prije, ako može sve za mjesec, najbolje bi bilo…

Koliko uložite, toliko ćete i dobiti.

Ako se zalažete za nešto, eto ono da se samo pika Vaš trud, takvi će biti i rezultati. U ratu protiv masti trebate napasti sa svim mogućim sredstvima i to odmah dok tijelo ne skonta šta namjeravate.

Lagani pristup će donijeti lagane rezultate i onda gubite na motivaciji jer treba puno vremena da postignete ono što želite, a znate da danas niko nema vremena.

Moj blitzkrieg

Kada bih bio u situaciji da trebam smršati i da to želim što prije, moj rat bi izgledao ovako:

Trening – 6 puta sedmično po 45 minuta sa minimalno 60 minuta šetanja SVAKI DAN

Ishrana – 0 ugljikohidrata mjesec dana (može i manje, ali što kad mogu ovako brže), osim 50 grama voćnog šećera u shake poslije treninga i borovnica

Suplementi – Neki sagorijevač masti, multivitamin, omega 3, vitamin C, protein u prahu

Antistres – 20 minuta dnevno relaksacije uz laganu muziku i duboko disanje, kamilica prije spavanja, šolja borovnica poslije večere, kafa na 1 dnevno, zeleni čaj na tri dnevno, pregledati 3 komedije sedmično.

Šta mislite kakvi bi bili rezultati?

Nakon ovog blitzkriega od mjesec dana, onda 2 sedmice laganijeg režima, 2 treninga manje, malo više šetanja, malo više ugljikohidrata, cheat obrok 1 sedmično, od suplemenata multi, omega 3 i protein, antistres ostane na 20 minuta dnevno relaksacije i borovnicama.

Tijelu i mozak trebaju da se odmore od režima i malo uživaju. Ako trebam još rezultata, onda spremam drugi blitzkrieg i BOOM.

Vaš trener,

Džemal Gekić

Ako imate neko pitanje da Vam mogu pomoći, ostavite komentar 🙂

Podijeli ako ti se sviđa