Znate kako je super kada neko zna neki magični trik i pokjaže Vam, pa ostanete zapanjeni kada ga izvede. Naravno odmah pitate da Vas nauči i kaže kako to.

Ima jedan trik iz ishrane sa kojim možete isto tako da nekoga iznenadite i usput budete cool.

Radi se o triku u kojem možete znati koliko određena osoba jede ugljikohidrate bez da znate uopšte kako se hrani. Stvar je u tome da ukoliko neka osoba ima ¨višak¨ u predjelu iznad kukova tj takozvane ljubavne ručke (love handles), to znači da ta osoba jede puno ugljikohidrata i to svakodnevno.

Probajte taj trik, uvijek uspije, samo trebate pogoditi koje ugljikohidrate osoba najviše jede, da li su to peciva i hljeb, da li slatkiši, možda puno žitarica ili eventualno paste, ali jedno od tih navedenih je sigurno, ako ne i kombinacija.

Postoje samo tri problema sa ovim trikom:

1. To nije trik, već nauka, jer ukoliko osoba konzumira mnogo ugljikohidrata, onda ima stalno povišen hormon inzulin, a taj hormon deponuje mast na spomenutoj zoni

2. Kada izvedete trik, šanse su da se osobi na kojoj izvedete možda i ne svidi trik

3. Trik možete izvesti i na sebi.

Riješenje

Sasvim je jednostavno kako možete regulisati deponovanje masnih naslaga u zoni ¨ljubavnih ručki¨, samo smanjite unos ugljikohidrata iz izvora koje smo spomenuli i to što ih više smanjite, to ćete brže vidjeti rezultate.

Vaš trener
Džemo

Podijeli ako ti se sviđa