canstock16946403Kada čitate po internetu i magazinima na temu mršanja i promjene tjelesne kompozicije, skoro sav materijal se odnosi na načine, metode, trikove, savjete (i ja ih redovno pišem)… Sve je to ok i može biti veoma korisno i napraviti rezultate, ali od toga o velikom broju slučajeva ne dobijemo rezultate.

Najbitnija promjena

Za prave, kvalitetne i trajne rezultate potrebna je mentalna promjena.

Trik možete probati. Savjet poslušati ili ne. Metod i način testirati pa možda uspije ako dovoljno dugo se držite toga…

Mentalna promjena vodi u stanje uma i volje u kojem idete naprijed i radite sve što je potrebno da postignete rezultat jer je to sada Vaš novi život i način razmišljanja.

Za mentalnu promjenu je voma bitan razlog zašto je napraviti. Bez daljnjeg, mislim da je zdravlje i dalje broj jedan. Duži i kvalitetniji život ispunjen aktivnošću i energijom. Vaša je odgovornost da ste zdravi, aktivni i puni energije ne samo zbog sebe, već i zbog ljudi u Vašoj okolini.

Kako napraviti promjenu?

Prvenstveno treba doći duboko iz Vas. Preispitajte se koje promjene želite napraviti i nađite duboki razlog, Vaše veliko ZAŠTO i krenite u tu promjenu.

Ako Vam treba osoba koja će Vas držati odgovornim da redovno radite sve što treba da napravite mentalnu promjenu, trener, savjetnik, prijatelj…nađite tu osobu.

Hoćete trajnu promjenu životnog stila, ali ne uspijevate sami? Nađite trenera da Vam pomogne.

Ne možete priuštiti trenera? Imate toliko youtube klipova sa vježbama. Zdrava hrana nije toliko skupa kao što mislite. Samo nađite svoje zašto.

Primjetio sam da skoro svi vježbači koji su dolazili više od godinu dana sada redovno vježbaju i to je postalo dio njih. Gdje god da se nalaze i čime god da se bave, vježbaju i pravilno se hrane.

Mentalna promjena je bitna iz razloga što će Vas držati u treningu i ishrani na duži period, godinu, dvije. Nakon toga, to će postati dio Vas i postat će novi i neoborivi standard u životu da jedete zdravo i da redovno vježbate i uživate u aktivnom i dužem životu sa više energije.
Vaš trener
Džemo

Podijeli ako ti se sviđa