imagesJedan doktor u Japanu i njegova žena su bili na ovoj dijeti i napravili tako strašan rezultat da kada su razglasili o čemu se radi, nije se moglo nabaviti banana u prodavnicama.

Nastavljamo serijal o dijetama sa Japanskom banana dijetom.

Ovo je jedna od jednostavnijih dijeta, a radi se o tome da ujutro kada se probudite za doručak pojedete jednu bananu i popijete čašu vode koja je sobne temperature te ostatak dana jedete šta hoćete.

To zvuči veoma izvodivo, doručak jednostavan i onda ne razmišljam ostatak dana. Na prvu sam počeo razmišljati o tome šta je to u banani i koji bi bio fiziološki osnov za mršanje u ovoj kombinaciji.

Jednostavno sa par uputa…

Daljnjim istraživanjem naišao sam na par uputa o tome kako da se provede ova dijeta i nekoliko stvarčica koje treba izbaciti i napomenuti.

Jedu se tri obroka dnevno, nema užina, od čega je doručak banana, okej…

Zadnji obrok je do 20h navečer, ookeej…

Ne jesti mliječne proizvode, ne konzumirati alkohol, ne jesti slatko, pecivo niti tjesteninu, ooooookkkeeeeeeej….tu te čekam.

Šta ovo ustvari znači?

Jedete tri obroka koja su smanjene kalorijske vrijednosti jer je doručak voćka, nema ugljikohidrata (ono što govorim godinama) izbjegava se mliječno (dosta ljudi ne podnosi), alkohol svakako ne ide sa mršanjem.

Šta je ovdje drugačije od bilo koje zdrave ishrane? Ništa.

Skontao sam, napravit ću Gradačačka šljiva dijetu!

Ujutro 5 svježih, ne 4, ne 6, 5 Gradačačkih šljiva (nijedna druga ne dolazi u obzir), sa velikom čašom vode, još dva obroka u kojima možete jesti šta god želite, samo da to nije pecivo, slatko, žitarice, tjestenina, voćni jogurt, ništa integralno niti welness, samo da pečete na kokosovom i maslinovom ulju, sa puno salate i da ne prelazi jedan osrednji tanjir, a ostalo kako hoćete.

Vaš trener,
Džemo
P.S. Veeeeeelika najava 🙂

Možda ste već čuli da je pokrenut projekat Jedi Zdravo, koji će biti portal za zdravu hranu, koju ćete imati mogućnost i naručiti uz besplatnu dostavu. Pozvali su me da budem dio toga sa kreiranjem menija i uputa za obroke, kao i specijalnog menija za one koji žele da smršaju 🙂

Koncept mi se pravo sviđa da sam odlučio da budem aktivan dio te priče.

Podijeli ako ti se sviđa