Razmislite malo gdje se trenutno nalazite u Vašem životu. Kako izgleda Vaš život u pogledu sreće, prijatelja, partnera, uspjeha, tijela…?

Bez obzira na tačku u kojoj se nalazite, tu ste jer je to rezultat odluka koje ste donijeli u životu.

habitsU pogledu zdravlja i tijela, Vaše su odluke da li ćete jesti ono što je brzo, ukusno i nezdravo, ili potrudit se da izaberete kvalitetno, hranjivo i zdravo. To da li ćete leći spavati na vrijeme da imate barem 7h sna dnevno je 100% Vaš izbor.

Da li ćete čitati dnevnu štampu i pratiti politiku na internetu i pri tome se beskrajno i svakodnevno stresati oko situacije koju ne možete kontrolisati je Vaš izbor. Da li ćete redovno vježbati i izbacivati stres, raditi na kondiciji i družiti se sa pozitivnim ljudima je Vaš izbor.

Svi ti i mnogi drugi izbori su rezultirali da stvorite određene navike koje redovno radite, a upravo navike su ono što čini Vas takvim kakvi jeste i ne samo to, Vaše navike tačno mogu da odrede u kom smjeru idete i gdje ćete biti u budućnosti.

Navike su neizostavan dio Vašeg života i one će definisati u koma smjeru idete, ali onaj dio koji je najbitniji je taj da Vi birate, stvarate i mijenjate svoje navike. Nitko ne može odlučiti za Vas, zato iskoristite to da napravite navike koje će Vas voditi u bolju budućnost.

Analizirajte malo šta su Vam navike i polako ispravite i preusmjerite one koje Vam ne čine dobro u one koji su pozitivne i vidjet ćete kako se život polako mijenja.

Vaš trener
Džemo

Podijeli ako ti se sviđa