adisU ovom serijalu članaka ćemo navesti par odgovora koje su nam dali eksperti iz Sarajeva, u oblasti fitnesa i treninga.

Moj kolega Adis Abdulović, čovjek koji me je uveo u svijet grupnog fitnesa i veteran na polju fitnesa u BiH.

1. Fitnesom se bavim od 2001 godine. Natjerao me fakultet

Prvi susret sa teretanom imao sam u svojoj 7 godini u sklopu skijaskih kondicionih priprema. Tada smo imali trenera kod kojeg smo radili vjezbe sa malim opterecenjem i izvodili vjezbe beskrajno puno ponavljanja.To je bilo pred sami rat tako da sam na zalost brzo ostao bez tog djela aktivnosti. Nakon toga ponovni susret teretane i mene je u periodu studiranja. Ubijajuci dosadu izmedju predavanja i pokusavajuci spremiti pojedine ispite poceo sam vjezbati. Ono sto je meni super kod ovog dijela vjezbanja je “ispusni”ventil. Tu sav moj stres izlazi a kuci se vracam sa smjeskom na licu.

2. Bosanci i trening…….

Poznavajuci ljude u nasim krajevima je tesko spojiti trening i “pravilnu” ishranu. Po mjestima za vjezbanje (sale za aerobic i teretane) obicno cujem komentare “citav vikend sam rostiljala i jela slatko” ili pak “kako sam se nacugo” i sad odoh malo na trening. Mislim da tu ljudima nedostaje karaktera i volje da prdju svoju granicu i da krenu na level vise.

3. U kom smjeru i da li smjer uopšte postoji, za BH fitnes….

Da postoji i ide ali jako sporo…istina je da sve vise i vise ima klubova ali isto tako moramo primjetiti da ljudi gledaju gdje im je jeftinije, a ne kakav je kvalitet (na zalost)…

4. Top savjet…

Billy Graham
¨Počni da igraš (treniraš) bez ikakvih prethodnih očekivanja i vjerovatno ćeš biti iznenađen svojim ukupnim trudom.¨

Intervju sa: Adis Abdulović

Podijeli ako ti se sviđa