BTC Treneri

DSC_2268Džemal Gekić

Trener Džemo je idejni tvorac, osnivač i glavni trener BTC Fitness-a i Boot Camp-a.

10 godina iskustva u različitim formama fitnesa je rezultiralo izgradnjom vlastitog branda BTC (Body Transformation Center).

Vlasnik je prve i jedine akreditacije za obuku fitness trenera u BiH (EuropeActive) te uspješno obučava trenere sa međunarodno priznatim certifikatom, kao i:

– Europe Active Accredited training provider

– CrossFit level 1 trainer

– Training For Warriors level 1 i level 2

– BioForce Conditioning trainer

– SAQ Conditioning specialist

– Precision Nutrition level 1 Certified Coach

– EuroEducation level 2 group training instructor

– workshop Bodyweight level 1, Kettlebell level 1, 7 tajni funkcionalnog fitnesa, Weightlifting seminar by Dmitry Klokov.

Ovim poslom se želio baviti od svog djetinstva. Nakon završenog fakulteta za Sport i tjelesni odgoj u Sarajevu, nekoliko godina provodi usavršavajući se za razne vrste treninga. Osnivanjem BTC-a počinje ostvarivanje njegovog sna i priče o fitnessu kao zanimanju koje omogućava da višestruko pomaže drugim ljudima u ostvarivanju njihovih ciljeva u segmentu zdravlja, tijela, samopouzdanja i mnogo drugih aspekata života.

Kreator je prvog masovnog fitnes programa na našim prostorima pod nazivom  ”Izazov 10 000 kg”, u kojem je učestvovalo 1925 ljudi u zajedničkom cilju mršanja 10 000kg. autor je knjige ”Vodič za efikasno i trajno mršanje”.

Njegovi ciljevi se uvijek svode na pomjeranje barijera i sopstvenih granica, kako u vlastitom životu tako i u životu njegovih klijenata koje konstantno podstiče da izdrže više i ostvare bolje rezultate.

DSC_2352

Ibrahim Hodžić

Trener Ibro pokazuje interesovanje za sport od malih nogu. U osmoj godini upisuje školu fudbala i aktivno trenira 4 godine. Nakon fudbala, javlja se interesovanje za košarku i postaje član košarkaškog kluba Bosna. Tokom četverogodišnjeg bavljenja košarkom istovremeno odlazi na svakodnevne kondicione treninge u teretanu gdje se javlja velika zainteresiranost za fitness treningom.

2015 godine u BTC Fitnessu završava obuku za Body Transformation Coach-a, priznate od European Health and Fitness Association (sada Europe Active) i stiče zvanje fitnes instruktora. Također, postaje cetrificirani trener za Hard Body sistem vježbanja, a pored toga je učestvovao na seminarima:

– BodyWeight level 1

– Kettlebell level 1

– HardBody level 1

– Weightlifting by Dmitry Klokov

– Workshop 7 tajni funkcionalnog treninga.

Sa svojim odličnim zalaganjem, trudom, radom i motivacijom bilježi odlične rezultate sa svojim klijentima. Iako je student Mašinskog fakulteta, svoju budućnost vidi u poslu fitnes trenera. Smatra da je ljepota ovog posla u osmijehu  i sreći klijenata kada postignu svoj ciljeve. Danas vodi BTC Boot Camp Core grupe, Spartan grupe, X-Fit grupe i radi privatne treninge.

Podijeli ako ti se sviđa