BTC Treneri

DSC_2268Džemal Gekić

Trener Džemo je idejni tvorac, osnivač i glavni trener BTC Fitness-a i Boot Camp-a.

10 godina iskustva u različitim formama fitnesa je rezultiralo izgradnjom vlastitog branda BTC (Body Transformation Center).

Vlasnik je prve i jedine akreditacije za obuku fitness trenera u BiH (EuropeActive) te uspješno obučava trenere sa međunarodno priznatim certifikatom, kao i:

– CrossFit level 1 trainer

– Training For Warriors level 1 i level 2

– Precision Nutrition level 1 Certified Coach

– EuroEducation level 2 group training instructor

– workshop Bodyweight level 1, Kettlebell level 1, 7 tajni funkcionalnog fitnesa, Weightlifting seminar by Dmitry Klokov.

Ovim poslom se želio baviti od svog djetinstva. Nakon završenog fakulteta za Sport i tjelesni odgoj u Sarajevu, nekoliko godina provodi usavršavajući se za razne vrste treninga. Osnivanjem BTC-a počinje ostvarivanje njegovog sna i priče o fitnessu kao zanimanju koje omogućava da višestruko pomaže drugim ljudima u ostvarivanju njihovih ciljeva u segmentu zdravlja, tijela, samopouzdanja i mnogo drugih aspekata života.

Kreator je prvog masovnog fitnes programa na našim prostorima pod nazivom  ”Izazov 10 000 kg”, u kojem je učestvovalo 1925 ljudi u zajedničkom cilju mršanja 10 000kg. autor je knjige ”Vodič za efikasno i trajno mršanje”.

Njegovi ciljevi se uvijek svode na pomjeranje barijera i sopstvenih granica, kako u vlastitom životu tako i u životu njegovih klijenata koje konstantno podstiče da izdrže više i ostvare bolje rezultate.

DSC_2352

Ibrahim Hodžić

Trener Ibro pokazuje interesovanje za sport od malih nogu. U osmoj godini upisuje školu fudbala i aktivno trenira 4 godine. Nakon fudbala, javlja se interesovanje za košarku i postaje član košarkaškog kluba Bosna. Tokom četverogodišnjeg bavljenja košarkom istovremeno odlazi na svakodnevne kondicione treninge u teretanu gdje se javlja velika zainteresiranost za fitness treningom.

2015 godine u BTC Fitnessu završava obuku za Body Transformation Coach-a, priznate od European Health and Fitness Association (sada Europe Active) i stiče zvanje fitnes instruktora. Također, postaje cetrificirani trener za Hard Body sistem vježbanja, a pored toga je učestvovao na seminarima:

– BodyWeight level 1

– Kettlebell level 1

– HardBody level 1

– Weightlifting by Dmitry Klokov

– Workshop 7 tajni funkcionalnog treninga.

Sa svojim odličnim zalaganjem, trudom, radom i motivacijom bilježi odlične rezultate sa svojim klijentima. Iako je student Mašinskog fakulteta, svoju budućnost vidi u poslu fitnes trenera. Smatra da je ljepota ovog posla u osmijehu  i sreći klijenata kada postignu svoj ciljeve. Danas vodi BTC Boot Camp Core grupe, Hard body grupu i radi privatne treninge.

DSC_2306Elen Džakić

Ova mlada trenerica radi za BTC Fitness od samog osnivanja.  Ljubav prema sportu se javila još u srenjoj školi kada je pohađala Sportsku gimnaziju u Sarajevu i bavila se latinoameričkim plesovima.

U svom radu primjenjuje sve stečene vještine, a u njemu učestvuje i posvećuje mu se u potpunosti, što rezultira prepoznatljivim treninzima sa motivitrajućom atmosferom i punim pozitivne energije u čiju su se vrijednost uvjerili mnogi klijenti. Svoj posao doživljava kao izazov u kojem može pomoći svima koji žele da izgube kilograme ali ujedno rad sa klijentima koji žele postići bilo koju vrstu tansformacije. Adekvatan pristup svakom klijentu, potrebama svakog pojedinca postiže zbog svega sto je stekla i naučila ličnim usavršavanjem na raznovrsnim poljima fitnesa kao profesije. Kroz šestogodišnje iskustvo svjedok je velikim transformacijama klijenata i to joj je podsticaj da nastavi uvijek biti još bolja.

Cilj trenerice Elen, je pomoći ljudima da prevladaju svoje osobne inhibicije i pomoći im da postignu svoj puni potencijal. Trenerica radi kao grupni i personalni trener. Posjeduje:

– Body Transformation Coach, certifikat priznat od European Health and Fitness Association (sada Europe Active)

– Bodyweight lvl 1 i lvl 2 seminar

– Kettlebell lvl 1

– Workshop 7 tajni funkcionalnog fitnesa,

– radionice za pilates.

DSC_2339

Emin Džaferović

Sa 10. godina upisuje se u školu fudbala FK Željezničar i tu počinju prvi sportski koraci te postaje stalan član početnog sastava. Nakon tri godine treninga iz privatnih razloga prekida treniranje i traži se u drugom sportu.

Sa 13 godina počinje trenirati Taekwon-do. U svojoj karijeri ostvario je nekoliko zapaženih rezultata kao dvostruki državni prvak, te osvajanje 30-tak medalja sa međunarodnih takmičenja. Taekwon-do je trenirao 6 godina i stigao do polaganja i seminara za majstorski pojas. Na žalost zbog povrede morao je prestati sa treninzima.

Nakon pauze od dvije godine počinje trenirati u BTC Fitness centru i počinje sa vlastitom terapijom i jačanjem. U početku su to bili povremeni odlasci, dok kroz određeni period bez fitnesa nije mogao. Emin se prijavljuje na obuku trenera Body Transformation Coach, uspješno završava obuku i počinje raditi kao trener u BTC Fitnessu.

Danas radi kao fitnes trener Hard Body grupe, X-fit grupe i kao personalni trener. Kroz svakodnevni angažman, rad i trud u BTC Fitnes centru, uči svakodnevno mnoštvo novih stvari. Apsolvent je na Fakultetu kriminalističkih nauka.

Posjeduje certifikate za Hard Body Level 1,

– BodyWeight level 1

– Kettlebell level 1

– Workshop 7 tajni funkcionalnog fitnesa.

Podijeli ako ti se sviđa