take-better-care-of-yourself1-570x380

Dani su postali utrka sa vremenom da se bilo šta stigne uraditi, stres na sve strane, svi nešto očekuju od nas i to odmah, ne sutra i kasnije, instant!

Sa kim god pričam, trka frka, obaveze, moram ovo stići, završiti, uraditi…

Mnogo stvari stvara konstantan pritisak i od Vas se očekuje da ste uvijek spremni i raspoloženi, puni energije.

To je već malo teže 🙂

Posebno ako se pored sebe brinete još o nekome kao recimo djeci, porodici, prijateljima, kući, radnoj sredini… Ne postoji efikasan način da sve to izbjegnete, sve su to stvari koje su realnost današnjice, ali možete to olakšati.

Najefikasniji način za olakšavanje svih stvari sa kojima se susrećete svaki dan jeste da redovno vježbate, jer kada to radite, onda sve izgleda drugačije.

Imate par puta sedmično tih recimo sat vremena samo za sebe, radite nešto dobro i zdravo sebi, smanjujete stres i poboljšavate način na koji reagujete na stres. Povećana kondicija i energija u toku dana će rezultirati da pozitivnije gledate na sve oko sebe.

Ono što hoću da kažem je da prvo trebate biti dobri sebi, pa onda je lako sve ostalo, jer kada ste Vi nezadovoljni, onda su i ostali oko Vas i sve funkcioniše u začaranom krugu nezadovoljstva i stresa. Još ako redovan trening rezultira dobrim izgledom (obično se to i dešava), onda je svijet puno ljepše mjesto 🙂

Nađite vremena za sebe (ovo ne znači da nađete vremena za neku seriju ili farmu) i učinite nešto kvalitetno za svoje zdravlje i tijelo.

Mogu Vam reći nešto iz svog iskustva, a to je da od redovnih i čestih treninga nemam puno energije da se nerviram i da me pogađa stres, a to ide do te mjere opuštenosti i pozitive da nerviram ljude oko sebe koliko sam miran i što me ništa ne može iznervirati 🙂

Vaš trener,
Džemo

Podijeli ako ti se sviđa