Increase-the-Range-of-MotionDugo nisam pisao, mnogo stvari se dešava i priprema o kojima ću Vas uskoro obavijestiti i mnogo se radujem novim projektima koje ću dijeliti sa Vama, ali o tome u narednim pisanjima.

Primjetio sam neke veoma loše trendove koji su već uzeli previše maha, a ne odnose se samo na lošu ishranu i povećan nivo stresa.

Ne znam kako složiti rečenicu i dovoljno naglasiti koliko je stanje alarmantno…

Svaka treća osoba ima ortopedske probleme izazvane životnim stilom sjedenja na poslu i kući i manjka treniranja i jačanja mišića.

Nekome je kuk, nekome koljeno, nekome vrat, rame, zglob šake, donja leđa, sredina leđa, uklješteno ovo, uklješteno ono, zadebljanja, bolovi….

Sjedenje, a da ne spominjemo kada se kombinuje sa lošom ishranom, ukoliko se ne kompenzira vježbanjem pravi navedene zdravstvene probleme, koji su tek samo početak i uglavnom ako se ne saniraju brzo će pratiti osobu cijeli život.

Ovaj moderni životni stil se ne može samo kompenzirati kretanjem tipa šetnje, usisavanja i porađivanja po kući i slično, potrebno je jačanje mišića, zglobova i tetiva cijelog tijela, te poboljšanje mobilnosti zglobova.

Počnite danas, jer šanse su kada Vas nešto zaboli da je već prekasno i trebat će više vremena i rada da se to vrati i popravi.

Ne želim nikoga plašiti ili slično, ali generacije zaposlenih ljudi danas su ovaj moderni životni stil počeli nakon fakulteta ili srednje škole i imaju već ovoliko problema, a zamislite sada sve ove nove generacije djece koja masovno imaju životni stil sjedi, jedi, sjedi i lezi…

Manjak snage mišića, manjak mobilnosti zglobova, sve se može riješiti treniranjem, dugoročno ulažete u svoje zdravlje i život bez raznih vrsta bolova, više energije i bolji osjećaj tokom cijelog dana, čak i da ne želite ishranu mijenjati, ovo sve navedeno je sasvim dovoljno bitno da počnete odmah.

Vaš trener,
Džemo

 

Podijeli ako ti se sviđa