Reasons-Skip-Gym-e1387363369646Evo jedna lista ključnih razloga zbog kojih ne trebate vježbati, neki su poznati, ali ima i nekih novih.

1. Čekate dok riješite neke obaveze – to se nikada neće desiti, uvijek će biti nekih obaveza u životu.

2. Gužva na treningu – niste baš tip koji funkcioniše u velikoj grupi, ne biste baš ni da ste sami, možda neka srednja do mala grupa sa prosječnim brojem članova minus 2-3 člana.

3. Imam vremena, nije još ljeto – kada se odlučite da je vrijeme, bit će juni, onda će već biti kasno, jer ne možete ništa za mjesec dana i kad bolje razmislite radije 10 dana na moru pretrpiti, nego par mjeseci vježbanja i ishrane.

4. Ne živite blizu lokacije koja Vam odgovara – meni na trening dolazila gospođa Nina 3 puta sedmično, 3 mjeseca iz Visokog, a imala aerobik u sali pored kuće…

5. Sviđate se sebi kakvi ste trenutno (kondiciono, snagom, funkcionalnošću, energijom, izgledom) – svaka čast.

6. Zdravlje vala nije toliko bitno – jeste, dok šta ne zaboli ili doktor ne kaže.

7. Imam vezu, ne treba mi – razlog tipičan za Bosance, još je jači ako je veza krunisana vjenčanjem.

8. Nemam vremena – odvadite od facebooka i raznih portala, da ne kažem serija.

9. Ne mogu demonstracije su – ovo je najnoviji koji sam čuo, bez obzira na to što su demonstracije u skroz drugom dijelu grada, događaj te jačine ne ostavlja prostora niti energije za trening.

Mislim da je sasvim dovoljno da se nađe jedan razlog za ne vježbati, a da ne bude to opet standardni da nije još ponedjeljak.

Vaš trener,
Džemo

Podijeli ako ti se sviđa