20161216_141909S obzirom da veći dio dana provodim van kuće, na poslu i u gradu, morao sam naći načina da nekako osiguram da su mi užine uvijek pri ruci i to u par opcija.
Svakako i Vama savjetujem da razmislite o ovoj strategiji ako već niste i da počnete nositi sa sobom non stop, jer pored toga što imate osiguran jedan obrok u toku dana da ne pojedete nešto nezdravo, osigurate se da ukoliko dan krene u smjeru koji niste planirali, imate pri ruci obrok i neće se desiti da prođe 4,5 ili 6h a da ne jedete.
Ovi veliki prozori gladovanja u toku dana mogu napraviti veliki problem, jer je nakon tog perioda najveća šansa da ćete naručiti i pojesti prvo što Vam padne pod ruku i to zbog hormona stresa od gladovanja će skoro uvijek biti neki fast food, ili slatko…ili oboje…
1. Kutijica miješanih sjemenki – ovo je već više puta napomenuto i evo još jednom ću biti dosadan, ali iskreno koliko ljudi ima tu kutijicu… Sa ovom mješavinom i jednom bananom ste sigurni da nećete ostati gladni.
2. Kutijica chia sjemenki (može i kombinacija sa lanenim, susamovim…) – uzmete grčki jogurt ili bilo koji drugi jogurt u čaši, pomiješate, sačekate 10 minuta i imate užinu koja se pojede za dvije minute.
3. Kutijica whey proteina – ovo je čak jedna od najbržih i najpraktičnijih varijanti, s tim da Vam treba shaker boca i pomiješate prah whey proteina sa 0,5l vode ili neke vrste mlijeka i popijete za 30 sekundi, možete dodati i voćku ili ne morate.
Bez obzira na jednostavnost ovih užina, opet se svede na to da ih pripremite i da ih trebate imati sa sobom, bar jednu opciju, ako ne sve tri. Pored toga preduslov za sve je naravno da nabavite praktične kutijice 🙂
Vaš trener
Džemo
P.S. Nadam se da razmišljate pozitivno o narednoj godini i da planirate uvesti nove i zdrave navike, jer gdje ste bili prošle godine u ovo vrijeme i gdje ste sada, zaslužne su navike koje ste promijenili, ili niste.
Pripremite se na nove programe tjelesnih transformacija Izazove i nadam se da ćemo se nastaviti družiti i učiniti narednu godinu boljom nego što je ova bila.
Podijeli ako ti se sviđa