detox_picEvo jedan praktičan metod koji možete početi već sutra. Sve se svodi na to da izaberete 7 dana u kojim ćete konzumirati ove namirnice SVAKI DAN.

1. Kurkuma – začin koji spominjem već nekoliko puta i ne mogu ga spomenuti dovoljno u odnosu na to koliko je odličan iz bezbroj razloga. Djeluje antiinflamatorno i pomaže kod raznih bolova u tijelu i zajedno sa jetrom uništava i izbacuje kancerogene ćelije.

Sve što pomaže jetri da radi posao pomaže i cjelokupnom zdravlju, jer je jetra glavni igrač u detoksifikaciji organizma.

2. Limunada – odličan detoksifikator, izbacuje toksine iz tijela, balansira pH vrijednost u tijelu čime utiče na bolje zdravlje i više energije, pomaže varenju i podiže imunitet.

3. Zeleno povrće – obiluje supstancama koje blokiraju i izbacuju različite vrste estrogenskih jedinjenja iz tijela. Estrogen kao hormon pravi različite probleme u tijelu između kojih je mast oko stomaka kod žena i ¨ženske¨ grudi kod muškaraca, a da ne spominjemo da drastično otežava mršanje.

Estrogen možete konzumirati i u fitoestgorenskom obliku (iz biljaka kao što je soja) i u ksenoestrogenskom obliku u vidu vještačkih tvorevina koje se nalaze u plastici (zašto treba izbjegavati bilo šta iz plastike).

Veoma jednostavno, izaberite dan (najbolje sutra) i počnite sa ovim detox planom i radite ga 7 dana zaredom. Svaki dan stavite kurkumu u jedno ili još bolje tri obroka (ponesite malu kutijicu u džepu 🙂 ), zatim jedite zeleno povrće uz 1-3 obroka i finalno popijte 2 limunade svaki dan (najbolje prije obroka).

Vaš trener,
Džemo

Podijeli ako ti se sviđa